Activiteiten

Nachtwandeling

Op een donkere locatie schitteren vele sterren aan de hemel boven je. Het zijn er zoveel dat je gemakkelijk de weg kwijtraakt. De sterrenbeelden kunnen je juist helpen om de weg te vinden, maar je moet ze wel herkennen. De gidsen helpen je daarmee. Ze vertellen over de sterren en planeten en laten je zien hoe satellieten bewegen. Ook leggen ze uit hoe ver de wetenschap is en wat we ervan leren. Tijdens de nachtwandeling staan we ook stil bij de dieren – misschien kunnen we er zelfs een paar zien – en vertellen de gidsen wat al onze verlichting doet met de natuur.

Sterrenkijkavond met telescopen

Ervaar de magie van het observeren van planeten, sterrenclusters en verre nevels door de telescopen. De astronomen zoeken de mooiste plekjes van de hemel op en vertellen er verhalen bij. Ontdek de Melkweg en leer wat dat eigenlijk is. Je kunt als de maan te zien is misschien de kraters bekijken. Met een beetje geluk kun je de ringen van Saturnus of het rood van Mars zien. De sterren staan stil en wij draaien op de aarde als op een tol in een draaimolen rondjes. De telescopen moeten ook steeds iets verdraaien om die ster in beeld te houden. Naast het kijken door de telescopen zelf geven we ook een overzicht over de hele hemel.

Lezing

Stel je een educatieve reis voor, waarin de wonderen van het universum tot leven komen in boeiende lezingen gegeven door gepassioneerde sterrenkundigen. Onze interactieve sterrenkundige lezingen brengen de mysteries van de kosmos rechtstreeks naar scholen en andere educatieve omgevingen.

 

Tijdens deze inspirerende lezingen delen we niet alleen fascinerende feiten over planeten, sterren en zwarte gaten, maar nemen ze ook leerlingen mee op een ontdekkingsreis door de onmetelijkheid van de ruimte. Visualiseer de grootsheid van het universum, ontdek recente wetenschappelijke doorbraken en laat je inspireren door de mogelijkheden van ruimteverkenning.

 

Of het nu gaat om een schooldag, een beurs of een speciaal evenement, deze sterrenkundige lezingen bieden een uniek moment om de verwondering van het universum rechtstreeks naar de klas te brengen.